Sunday, April 30, 2017

Jom Rasa PD Famous Cendol Coconut Shake Power

Assalamualaikum

Ada tetamu yang tanya dengan akak kat mana nak makan sedap kat Port Dickson?
Setakat ni akak baru cuba makan kat beberapa tempat sahaja sebab homestay kami ni baru ajer, lagipun kami tak tinggal di Port Dickson, tak taulah mana tempat yang sedap.

Kadang kadang takut gak nak rekemen, takut sedap di tekak akak, tak sedap kat tekak andalah pulak.

Yang pernah akak cuba baru ni ialah kat PD Famous Cendol Coconut Shake Power, dah rasa cendul gak, rasanya ok kat tekak akak.  Dah 3 kali kami lepak kat sini lepas kemas homestay, kira cam upah suami dan anak anak aa.

Terletak tak sampai 1km dari rumah akak, dekat stesyen minyak Petron belah kanan, kedai ni belah kiri menghala ke Teluk Kemang.

Jadi kalau nak makan asam pedas, nasi ayam dan juga laksa termasuk makanan ringan ada kat sini.

Jika berminat
Wasup/sms : 019 3674831

Kak Ina/Auntie Ina

Wednesday, April 12, 2017

Bila Tetamu Senang Hati

Assalamualaikum semua






Hati berbunga bunga bila tetamu gembira๐Ÿ˜

Ada yang call tanya, homestay akak ni tepi laut ker? 
Homestay akak ni kat tepi teluk bukan tepi pantai, cuma tepi teluk, jika nak ambil gambar dan memancing boleh juga.

Kebanyakkan tetamu cuma nak relax dan mandi kat kolam renang dan berbual bual bersama family.

Jika nak mandi laut, boleh memandu dalam 3-5 minit ke tepi pantai peranginan Teluk Kemang, lepas mandi boleh lepak kat homestay akak.

Oh yer, ada yang keliru sebab bila jumpa mereka ingatkan akak ni muda, padahal dah berumur 50 an dan dah ada cucu.

Nama kakinakl tu adalah nama blog akak sebab akak seorang blogger.  Ramai geng blogger memang panggil akak kak ina kl.๐Ÿ˜ Blog akak www.kakinakl.com.

Kalau tetamu muda panggillah auntie, kalau sebaya panggil nama ajer, kalau muda sikit panggillah kakak.๐Ÿ‘ฉ

Ada gak yang keliru, bila call mereka ingatkan kami ni pekerja Maya Apartment Bayview Villa. Minta tolong carikan apartment yang lain jika dah penuh.

Apartment kami ni cuma satu unit sahaja, kepunyaan sendiri, kami sendiri yang uruskan semuanya dengan pertolongan anak-anak.

Mana nak mampu beli berunit unit nak buat homestay, tapi jika ada rezeki lebih dan homestay kami mendapat sambutan bolehlah kot tambah unit๐Ÿ˜.  Doakan yer


Jika berminat
Wasup/sms : 019 3674831

Kak Ina/Auntie Ina

FEEDBACK GUEST HOMESTAY TELUK KEMANG PORT DICKSON NEGERI SEMBILAN

Assalammualaikum semua Tiada apa yang kami dapatkan berikan kepada Puan Nora dari Klang, cuma ucapan ribuan terima kasih kami ucapkan...